Logo  
english
vimeo facebook twitter
 
Filmovi
Pripremamo
Vijesti
O nama
14.04.2019.
Teret nagrađen u Španjolskoj Teret nagrađen u Španjolskoj

Žiri San Sebastian Human Rights Film Festivala odlučio je film Teret Ognjena Glavonića nagraditi Amnesty International nagradom za najbolji igrani film. Ovaj filmski festival dio je inicijative San Sebastian, Space for the Culture of Peace koja se zalaže za podizanje svijesti i informiranje građana o problematici nepoštivanja ljudskih prava. Inicijativom se promiče solidarnost, ravnopravnost, mir, sloboda i socijalna pravda kroz film, ali i kroz druge forme kulturnog i umjetničkog izričaja.

08.04.2019.
Comic Sans na Worldfest Houstonu Comic Sans na Worldfest Houstonu

U nedjelju 7. ožujka Comic Sans redatelja Nevia Marasovića gostovao je na Worldfest Houstonu, američkom međunarodnom festivalu nezavisnih filmova. Comic Sans je do sada prikazan na 24 festivala u 14 različitih zemalja, a ovo mu je 3. festivalsko prikazivanje u SAD-u.

19.03.2019.
Teretu dodijeljeno Posebno priznanje žirija u Sofiji Teretu dodijeljeno Posebno priznanje žirija u Sofiji

Žiri natjecateljskog programa Balkan Competition Sofia International Film Festivala odlučio je film Teret nagraditi Posebnim priznanjem. Film je režirao Ognjen Glavonić, a Kinorama potpisuje manjinsku produkciju.

12.03.2019.
Slovenska premijera Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj Slovenska premijera Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj

U utorak 12. ožujka slovenska publika imala je priliku premijerno pogledati privijenac redatelja Predraga Ličine, zombie komediju Posljednji Srbin u Hrvatskoj. Nakon projekcije, filmska ekipa predstavila se gledateljima.

04.03.2019.
Film Izbrisana nagrađen na FESTU Film Izbrisana nagrađen na FESTU

Na ovogodinšnjem izdanju festivala FEST u Beogradu, nagradu za Najbolji scenarij osvojio je redatelj i scenarist Miha Mazzini za film Izbrisana.

04.03.2019.
Posljednji Srbin u Hrvatskoj na FESTu Posljednji Srbin u Hrvatskoj na FESTu
Na 47. izdanju festivala FEST film Posljednji Srbin u Hrvatskoj, privijenac redatelja Predraga Ličine premijerno je prikazan u Srbiji. Film je popraćen gromoglasnim smijehom i aplauzom publike. Nakon projekcije, ekipa i glumci iz filma su se poklonili publici.
28.02.2019.
Slovenska premijera filma Izbrisana Slovenska premijera filma Izbrisana

Film Izbrisana redatelja Mihe Mazzini imao je u ponedjeljak, 25.02. svoju slovensku premijeru u Cankarjevom domu u Ljubljani. Film je nastao u produkciji Gustav Filma i koprodukciji Kinorame. Ekipa i glumci iz filma su predstavili film slovenskoj publici.

26.02.2019.
Svečana premijera Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj Svečana premijera Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj

U prepunom kinu Europa sinoć je održana svečana premijera filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj privijenca redatelja Predraga Ličine. Premijera je okupila široku filmsku ekipu koja je predstavila film zagrebačkoj publici. Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27.2. u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1.3. na FEST-u u Beogradu. Posljednji Srbin u Hrvatskoj u distribuciji 2i filma kreće u kinima od 28.2. u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 7.3. u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14.3.

04.02.2019.
Nagrada Zlatni Studio za najboljeg glumca Nagrada Zlatni Studio za najboljeg glumca

Janko Popović Volarić osvojio je nagradu Zlatni Studio za najboljeg filmskog glumca za ulogu Alana u filmu Comic Sans. Nagrade Zlatni Studio za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu dodjeljuje Jutarnji list pod motom "Najbolji biraju najbolje". Žiri i čitatelji su odabrali najbolja ostvarenja i osobe 2018. godine u ukupno 20 kategorija. Film Comic Sans natjecao se ukupno za 3 kategorije- najbolji film, najbolji filmski glumac i najbolja filmska glumica. Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovali su redatelj Nevio Marasović, producentica Ira Cecić i glumac Janko Popović Volarić.

31.01.2019.
Teret na IFFR-u Teret na IFFR-u

Teret (r. O. Glavonić), film u manjinskoj Kinoraminoj produkciji prikazan je na Rotterdam International Film Festivalu i to u natjecateljskom programu Bright future. Ovaj program je posvećen mladim i nadolazećim filmskim talentima koji prvi put svoje filmove predstavljaju na međunarodnoj filmskoj sceni.

25.01.2019.
Teret nagrađen u Italiji Teret nagrađen u Italiji

Cjelovečernji film Teret, Kinoramina manjinska koprodukcija u režiji Ognjena Glavonića, osvojio je nagradu CINEUROPA na Trieste Film Festivalu. Cineuropa je prvi europski internetski informacijski portal koji promovira kino i kulturu širom svijeta na 4 jezika, ove godine je po prvi put dodjeljivao u Trstu nagradu Cineuropa za najbolji igrani film u konkurenciji.

23.01.2019.
Trieste Film Festival Trieste Film Festival

Na 30. izdanju Trieste Film Festivala koji se upravo održava, u konkurenciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se dvije Kinoramine manjinske koprodukcije - Teret, igrani film Ognjena Gavonića i slovenski film Izbrisana redatelja Mihe Mazzinija. Ovogodišnje festivalsko izdanje traje od 18. do 25. siječnja.

.